UNITE FOR QUALITY EDUCATION – UNIȚI PENTRU EDUCAȚIE DE CALITATE FSLI SE ALATURĂ CAMPANIEI MONDIALE INIŢIATĂ DE INTERNAŢIONALA EDUCAŢIEI

Pe 4 octombrie 2013, Internaţionala Educaţiei – organism mondial ce reuneşte toate organizaţiile sindicale din domeniul educaţiei, lansează un an de acțiune - o inițiativă pentru educație de calitate în întreaga lume, care va culmina cu o Zi Mondială de Acțiune în octombrie 2014. Internaţionala Educaţiei și Comitetul Sindical European pentru Educaţie - ETUCE îi invită pe toți cei cărora le pasă de educația copiilor noștri să-și unească forțele şi să susţină prin diverse acţiuni apelul "Educație de calitate mai bună, pentru o lume mai bună".

"UNIȚI PENTRU EDUCAȚIE DE CALITATE - Educație de calitate mai bună, pentru o lume mai bună" este campania Internaţionala Educaţiei concepută pentru a se asigura că educația universală, de calitate şi gratuită rămâne pe lista priorităţilor agendei politice mondiale pentru un viitor durabil.

Scopul campaniei este de a convinge agențiile de inter-guvernamentale, guvernele și autoritățile publice din educație din toata lumea să puna în aplicare cele trei elemente esențiale ale unei educații de calitate:

 accesul universal și gratuit la profesori de calitate,

 resurse și instrumente de predare moderne şi asigurarea de mijloace de susținere a sistemului de educaţie,

 garantarea sănătății și securității elevilor şi profesorilor în timpul procesului de predare și învățare.

Campania va fi lansată cu ocazia unor evenimente paralele de Susan Hopgood - Președintele Internaţionalei Educaţiei și de Ban Ki Moon - Secretarul General al ONU, la sediul ONU din New York și de Fred van Leeuwen - Secretarul General al Internaţionalei Educaţiei, Martin Rømer -Director European al Internaţionalei Educatiei și Irina Bokova - Director General al UNESCO, la sediul UNESCO din Paris.

Comitetul Sindical European pentru Educaţie - ETUCE va organiza o reuniune specială cu tema "Ce este necesar pentru a îmbunătăți calitatea educației în Europa?", care va avea loc la Bruxelles, în 23 octombrie 2013. Cu aceasta ocazie experți în educație de calitate vor împărtăși cunoștințele lor în cadrul unui forum de dezbatere ce va oferi posibilitatea de a discuta despre măsurile, strategiile și instrumente care sunt necesare pentru a îmbunătăți calitatea educației în Europa.

La acesta reuniune la nivel înalt, la care FSLI va fi reprezentată de dl. Preşedinte Simion Hancescu, au confirmat participarea Androulla Vassilliou, Comisarul European pentru Educație și Cultură, Saulius Zybartas de la Președinția lituaniană (Lituania deţine presedinţia UE în acest moment), și un reprezentant al OCDE.

Mai multe informaţii referitoare la aceste acţiuni găsiţi pe site-ul campaniei, www.unite4education.org, ce găzduiește un portal web dedicat, care va fi prezentat la evenimentele de lansare ale campaniei.

1 2