FEDERATIA SINDICATELOR LIBERE DIN INVATAMANT
PARTICIPA LA EUROMANIFESTATIA ORGANIZATA LA BRUXELLES DE
CONFEDERATIA EUROPEANA A SINDICATELOR

Dorim sa va informam ca, si in acest an, Confederatia Europeana a Sindicatelor organizeaza o campanie de evenimente prin care sa promoveze si sa sustina PACTUL SOCIAL PENTRU EUROPA.

FSLI este reprezentata de dl. Adrian VOICA - Vicepresedinte, responsabil cu reletiile internetionale, care participa in acest an la Euro-manifestatie in cadrul delegatiei Comitetului Sindical European pentru Educatie - ETUCE.

Marsul (demonstratia) ce va fi organizat in 14 Martie 2013 (intre orele 14:00 - 17:00), langa sediul Institutiilor Europene are ca deviza:

Impreuna pentru un viitor mai bun:
Nu austeritatii!
Da pentru locuri de munca pentru tineri!

Temele abordate in cadrul evenimentelor din acest an sunt centrate pe:

  1. Negocieri colective şi dialog social
  2. Guvernanţa economică pentru o creştere şi locuri de muncă durabile
  3. Justiţia economică şi socială

Mai multe informatii in limba romana va stau la dispozitie pe site-ul ETUC (link direct: http://www.etuc.org/IMG/pdf/Depliant_contrat_social_RO-2.pdf)

Marsul de protest din 14 matie 2013 va fi structurat in jurul temelor care includ garatarea locurilor de munca pentru tineri, inechitatea si consecintele programelor de austeritate aplicate in tarile membre ale Uniunii Europene. Acesta va avea loc in aceeasi zi in care se desfasoara Summitul Social, iar Confederatia Europeana a Sindicatelor estimeaza ca la demonstratie vor participa intre 3.000 si 5.000 de sindicalisti.

Departamentul de Relatii Internationale